הקורס מציג לסטודנטים את ההיבטים הכלכליים הגלובליים והמקומיים של תעשיית גידול הפטמים (עופות לבשר) והמטילות (עופות לביצים). ההרצאות יכללו את הנושאים הבאים: בשר עוף וביצים - נתוני יצור עולמיים, מגמות עתידיות, נתונים כלכליים. טיפוח ליצרנות בשר עוף.
ענף הפטם בארץ -נתוני ייצור, מגמות, שחיטה כשרה, מועצת הלול, שירותים וטרינריים.
ביצים: תהליך היווצרות הביצה, איכות תזונתית, ביצי מאכל לסוגיהן, מדדים לאיכות ביצה. מוצרי עוף אורגניים- גידול ותקנים. פיתוחים ביוטכנולוגיים לשיפור תפוקה.
מגמות עולמיות ומקומיות של רווחת בעלי חיים
חובת הצגה/הגשה של תרגיל בתחום הקורס
ענף הפטם בארץ -נתוני ייצור, מגמות, שחיטה כשרה, מועצת הלול, שירותים וטרינריים.
ביצים: תהליך היווצרות הביצה, איכות תזונתית, ביצי מאכל לסוגיהן, מדדים לאיכות ביצה. מוצרי עוף אורגניים- גידול ותקנים. פיתוחים ביוטכנולוגיים לשיפור תפוקה.
מגמות עולמיות ומקומיות של רווחת בעלי חיים
חובת הצגה/הגשה של תרגיל בתחום הקורס
- Teacher: זהבה אוני